بخش کشاورزی، دامداری و ماهیگیری مهمترین بخشهای اقتصادی در اروگوئه بهشمار میآیند و اقتصاد این کشور اساسا بر پایه کشاورزی و دامداری (گاو و گوسفند) استوار است. بیش از 15 درصد از سهم تولید ناخالص داخلی کشور به بخش کشاورزی و دامداری اختصاص دارد. برنج، گندم، جو، ذرت، تخم آفتابگران، سویا، حبوبات، سبزیجات، صیفی جات، توتون، تنباکو و دانههای روغنی و انواع میوه از فرآوردههای کشاورزی هستند.
اقتصاد اروگوئه بر مبنای بخش صادرات کشاورزی، نیروی کار آموزش دیده، سطح بالای روابط اجتماعی و بخش صنعتی توسعه یافته قرار دارد. پس از رشد میانگین سالیانه? 5? در سالهای 1996- 1998، در سالهای 1999 تا 2001، بعلت کاهش تقاضا از سوی آرژانتین و برزیل که تقریباً نیمی از تولیدات را وارد میکنند، اقتصاد اروگوئه آسیب دیده با وجود شدت تنشهای وارده، دست اندرکاران امور مالی اروگوئه نسبت به همسایگان خود، پایدارتر باقی ماندند، واکنشی که نشانگر حسن اعتبار این کشور در میان سرمایه گذاران و میزان سرمایه گذاری دولتی در تخمین پرداخت وجه سرمایه گذاران - بعنوان یکی از دو کشوری که در آمریکای جنوبی این کار را انجام میدهند، میباشد. در سالهای اخیر، اروگوئه بیشتر انرژی خود را صرف توسعه? کاراییهای تجاری فناوری اطلاعات کردهاست و تبدیل به یکی از صادرکنندگان نرمافزار در آمریکای لاتین شدهاست.
در حالیکه به نظر میرسد، برخی بخشهای اقتصادی در حال بهبود میباشند، نزول اقتصادی تاثیر به سزایی بر شهروندان اروگوئهای داشت، نرخ بیکاری به بیش از بیست درصد افزایش یافت، میزان دستمزد پایین آمد، ارزش پزوی اروگوئه کاهش یافت و درصد فقر در اروگوئه به حدود ?10 رسید. این شرایط ناگوار اقتصادی، نقش مهمی در تغییر دیدگاه مردم در قبال سیاستهای اقتصادی بازار آزاد که توسط مدیران پیشین در دهه? نود میلادی وضع شده بود، داشت و منجر به پذیرش طرحهای خصوصیسازی شرکت ملی نفت در سال 2003 و شرکت ملی آب در سال 2004 در میان مردم گردید.
دولت فرنته آمپیلو که به تازگی انتخاب شدهاست، متعهد شدهاست که ضمن پرداخت وامهای خارجی اروگوئه، با در نظر گرفتن برنامههای اشتغالزایی، مشکلات گسترده? فقر و بیکاری را برطرف کند.
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 3:29 عصر توسط Mirzaali
امور سیاسی اروگوئه در چهارچوب نظام ریاست جمهوری و دمکراسی جایگزینی است که رئیس جمهور هم نفر اول دولت و هم نفر اول کشور است و رئیس سیستم چند جزئی تقسیمات کشوری به شمار میآید. قوه مجریه توسط دولت اداره میشود. قوه? مقننه هم به دولت و هم به دو بخش مجمع قانونگذاری اروگوئه واگذار شدهاست. قوه? قضاییه مستقل از قوه? مجریه و مقننهاست. در طول تاریخ اروگوئه، اغلب گروههای ملی و کلورادو به تناوب قدرت را در اختیار داشتهاند. هرچند در انتخابات سال 2004، حزب ترقی خواه – نیوا مایوریا، از ائتلاف سوسیالیستها، توپاماروهای پیشین (سازمان چیگرای اروگوئه)، کمونیستها و سوسیال – دمکراتها در میان سایر رقبا به قدرت رسیدند و اکثریت کرسیهای دو بخش پارلمان را بدست آوردند و از طرفی رئیس جمهور، تاباره و ارکوئز روساس با قاطعیت در انتخابات پیروز شد.
رقابت اصلی سیاسی در اروگوئه بین سه حزب عمده فرنته آمپلیو (حزب حاکم و با گرایش چپ) و دو حزب سنتی راستگرای کلرادو و ناسیونال است. روسای جمهور قبلی و فعلی این کشور هر دو از حزب فرنته آمپلیو هستند. انتخابات ریاست جمهوری اروگوئه در 29 نوامبر (8آذرماه 88) با پیروزی خوزه موخیکا نامزد حزب چپگرای فرنته امپلیو پایان یافت. در این انتخابات دانیل آستوری بعنوان معاون رئیس جمهور و رئیس مجلس سنا برگزیده شد و حزب فرنته آمپلیو (جبهه گسترده) اکثریت را در مجلس نمایندگان و سنا بدست آورد.
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 3:29 عصر توسط Mirzaali
اروگوئه نخستین بار در قرن هفدهم میلادی توسط پرتغالیها کشف شد و شهر کولونیا در سال 1680 توسط آنان بنیان نهاده شد. در سالهای بعدی پای اسپانیاییها نیز به این کشور باز شد. اسپانیاییها در اوایل سده 18 شهر مونتهویدئو را تأسیس کردند. در سدههای 17 و 18 میلادی جنگهایی بر سر مالکیت اوروگوئه بین اسپانیا و پرتغال در گرفت که منجر به پیروزی اسپانیا شد. در سال 1820، برزیل این سرزمین را اشغال کرد و به صورت یکی از ایالات خود در آورد تا اینکه در بین سالهای 1825 تا 1828 انقلاب عمومی آغاز شد و به استقلال کامل در سال 1828 از برزیل انجامید. در تاریخ بیست و پنجم اوت 1825، فردی به نام خوان آنتونیو لاوالیا، خیزش مردم را برای استقلال کشور رهبری کرد و آن تاریخ، اکنون روز تعطیلی ملی میباشد.
اروگوئه مراحل پیشرفت را در ابعاد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی عمدتادر ابتدای قرن بیستم شروع کرد اما همزمان با تحولات در کشورهای دیگر منطقه و کودتاهای نظامیان، در این کشور کوچک نیز حکومت نظامیان بین سالهای 1973 تا 1985 باعث شد که روند مردمسالاری که بصورتی نهادینه درآمده بود، قطع شود. اما مجددا از سال 1985 دولتهای دموکراتیک برسرکار آمدهاند.
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 3:28 عصر توسط Mirzaali
یکی از کشورهای آمریکای جنوبی که 176?215 کیلومتر مربع مساحت و 3?399?237 نفر جمعیت دارد که از این تعداد 1?7 میلیون نفر در مونته ویدئو و حاشیه آن زندگی میکنند. این کشور از سمت شمال با برزیل، از غرب با رودخانه? اروگوئه، از جنوب غربی با دهانه رودخانه? ریو دلاپلاتا (به معنی «رودخانه? نقره» که در زبان انگلیسی به «ریور بلات» معروف است و در سمت دیگر آن کشور آرژانتین قرار دارد، و از جنوب شرقی با اقیانوس اطلس همجوار است.
تقریباً نیمی از جمعیت آن، در پایتخت و بزرگترین شهر یعنی مونتهویدئو زندگی میکنند. این کشور، دومین کشور کوچک مستقل در آمریکای جنوبی است و فقط از سورینام بزرگتر است. (از گویان فرانسه نیز بزرگتر است که هنوز مستقل نشدهاست.)
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 3:28 عصر توسط Mirzaali
اروگوئه (Uruguay ) کشور کوچکی واقع در جنوب شرقی آمریکای جنوبی، به پایتختی مونتهویدئو است. «اروگوئه، با نام رسمی «جمهوری خاوری اروگوئه» و یا» جمهوری شرقی اروگوئه» در جنوب شرقی قاره? آمریکای جنوبی واقع شدهاست. اروگوئه 3.3 میلیون نفر جمعیت دارد که 1.8 میلیون نفر از آنها در منطقه کلانشهری پایتخت کشور زندگی میکنند. زبان رسمی کشور، اسپانیایی و واحد پول آن پزوی اروگوئه است. حدود 58 درصد از مردم این کشور مسیحیاند و حدود 41 درصد از هیچ دینی پیروی نمیکنند. اروگوئه به عنوان سکولارترین کشور آمریکای جنوبی شناخته میشود. یکی از دلایل آن این است که جمعیت بومی سرخپوست در این منطقه کم بوده و به این خاطر مبلغان مسیحی اسپانیایی در زمان استعماری کمتر به این ناحیه اعزام میشدند.
حدود 86 درصد از مردم اروگوئه سفیدپوست هستند. بیشتر مردم این کشور از تبار اسپانیایی و ایتالیاییاند (یکچهارم جمعیت، ایتالیاییتبار است).
این کشور تا سال 1811 مستعمره اسپانیا بود. اروگوئه در سال 1825 از امپراتوری بزریل اعلام استقلال کرد و این استقلال در سال 1828 به رسمیت شناخته شد. اروگوئه امروزه یک جمهوری دموکراتیک مشروطه است. این کشور در رتبه یکی از پیشرفتهترین و مرفهترین کشورهای آمریکا لاتین قرار دارد.
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 3:27 عصر توسط Mirzaali